BiersensatieEEN VERHAAL
ACHTER ONS BIER

Uitgedaagd door de traditionele merken om een uniek bier te brouwen, zijn we onze eigen lijnen gaan uitzetten om hiermee het verschil te kunnen maken.

Samen proosten, niet te serieus naar jezelf kijken, wel serieus lekker bier willen drinken en vooral genieten. Daar staat Wankel Bier voor.

https://www.wankelbier.nl/wp-content/uploads/2017/05/home_ingredients_02.jpg
https://www.wankelbier.nl/wp-content/uploads/2023/01/20221104_092430.jpg

KORTE GESCHIEDENISBlond die heruitgevonden is

Twee bourgondische bierliefhebbers uit Gelderland hebben, na wat heen en weer gewankel, in 2021 de stoute schoenen aangetrokken en Brouwerij Wankel opgericht.

Na meer dan een jaar experimenteren, hebben ze een lichtblond bier op de markt gebracht dat nét buiten de lijntjes van een klassiek blond bier kleurt. Met een alcoholpercentage van slechts 5,8% behoudt het de herkenbare blond biersmaak, maar met een eigenzinnige twist. Het is niet zo zwaar als een traditioneel blond, waardoor het heerlijk doordrinkbaar is.

Maar hun bieravontuur stopte niet bij blond. De heren wilden ook de opwindende wereld van I.P.A.’s verkennen. Want ja, losgaan met hop is toch wel hun geheime pleziertje. Zo werd de Wankel Hazy IPA geboren: fruitig, en zonder die kenmerkende bittere nasmaak van een klassieke IPA.

En omdat drie altijd beter is dan twee, moest er natuurlijk ook een krachtig tegenwicht komen. Enter de Wankel Double IPA, ook wel bekend als “The Bite”. De exotische, fruitige hoppen springen uit je glas bij deze wat donkerdere, zwaardere, maar verrassend soepele IPA met 8% alcohol.

Met deze drie bieren op zak werd het tijd om een tandje bij te schakelen en op grotere schaal te brouwen. Waardoor Brouwerij Wankel nu echt van zich laat horen.

Wankel Blond vind je inmiddels al in de horeca, in onze eigen webshop, en binnenkort ook bij een aantal speciaalzaken. Proost!

BIER VOOR DE NACHT'BE SMART, BE WANKEL'

Wankel Blond is makkelijk door te drinken en heeft geen hoog alcoholpercentage. Dus ga je naar de kroeg of naar de club? Drink Wankel en blijf recht op je benen staan.

https://www.wankelbier.nl/wp-content/uploads/2017/05/inner_vertical_02.jpg
https://www.wankelbier.nl/wp-content/uploads/2023/01/20221013_113437.jpg

Bestel je favoriete Wankel gemakkelijk via de webshop.

https://www.wankelbier.nl/wp-content/uploads/2023/01/the.png